Królicze udka w porach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie podaję z kaszą i surówką z marchwi.

Składniki:

  • ● 4 udka z królika
    ● 5 dag margaryny
    ● 1 szkl. bulionu
    ● cebula
    ● por
    ● kilka suszonych grzybów
    ● sól, pieprz
    ● ostra mielona papryka

Królicze udka w porach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy i osuszamy. Oprószamy pieprzem i papryką. Podsmażamy na margarynie. Wlewamy bulion, zagotowujemy. Wkładamy grzyby (możemy je wcześniej namoczyć). Gotujemy 45 minut na małym ogniu pod przykryciem.
  • 2. Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki. Pora oczyszczamy i drobno kroimy. Razem z cebulą dodajemy do królika. Doprawiamy solą. Dusimy jeszcze ok. 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2012

Komentarze

Podobne przepisy