Krokiety z mięsem

0 (0 ocen)

  • 4 godz.

z mięsem

  • 4 godz.

Składniki:

  • Farsz:
    1 kg gotowanego mięsa wieprzowego z żeberek
    3 średnie cebule
    1/2 łyżeczki soli
    1 łyżeczka płaska pieprzu mielonego czarnego
    1/2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego, farszu i klopsów
    1 łyżeczka przyprawy do mięs


    Ciasto naleśnikowe:
    45 dag mąki Puszystej wrocławskiej typ 500
    2 szklanki mleka
    2 szklanki wody
    4 jajka
    1 łyżeczka soli

Krokiety z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Zmielić razem z mięsem.
  • 2. Żeberka ugotować w osolonej wodzie, mięso oddzielić od żeberek, zmielić 2 razy (drugi raz przez drobniejsze sitko).
  • 3. Zrobić ciasto naleśnikowe i odstawić na pół godziny. Usmażyć naleśniki na złoty kolor.
  • image-1gph12r 4. Na naleśnik nakładać farsz
  • image-20g4b02 5. Zwinąć boki i zawijać
  • image-01b6w8x 6. Z tych proporcji wychodzi 18 szt.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy