Krokieciki mięsno-warzywne

0 (0 ocen)

  • 15 min

Uwielbia je mój synek są smaczne i z dodatkiem warzyw również i zdrowe

  • 15 min

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1 por
    1 cebula
    30dag kapusty kiszonej
    o,5 litra mleka
    ok.2 szklanek mąki
    5jajek
    bułka tarta
    olej
    sól pieprz ewentualnie inne przyprawy do smaku wg uznania

Krokieciki mięsno-warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto: mleko 1jajko miksujemy dodajemy szczypte soli i wsypujemy mąkę miksujemy do uzyskania masy naleśnikowej.Smazymy nalesniki.
    Farsz: mięso oraz warzywa gotujemy razem ok 30 minut tak aby warzywa nie były za miękkie. Kapustę przelewamy wodą aby usunąć nadmiar kwasu. Wszystkie warzywa oraz mięso mielimy dodajemy 2 jajka i wyrabiamy farsz dodając przyprawy do smaku. Gotowe naleśniki smarujemy farszem i formujemy krokiety. Gotowe obsmażamy w jajku i bułce na złoty kolor.

Porady

Miłośnicy pikantnych dań moga dodać surowa cebule do farszu.

Komentarze

Podobne przepisy