KREWETKI SMAŻONE W PANIERCE.

0 (0 ocen)

  • 30 min

PYSZNE , CHRUPIĄCE KREWETKI DLA DLA WIELBICIELI LUKSUSOWYCH OWOCÓW MORZA.

  • 30 min

Składniki:

  • Opakowanie krewetek 250 gram
    2 łyżki mąki kukurydzianej
    1 łyżka mąki pszennej,mąki mieszamy razem
    2 jajka ,bułkę tartą ,płatki kukurydziane pokruszone drobniuteńko.

Krewetki smażone w panierce. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Panierujemy najpierw w mąkach ,potem jajku na koniec część w bułce ,a część w płatkach ubitych drobniusieńko

    Na średnim ogniu, na tłuszczu, smażymy krewetki z obu stron aż do zaróżowienia ogonków.
    Usmażone krewetki zdejmujemy z ognia – można osączyć je z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku lub serwetce.

Porady

Nie wolno smażyć zbyt długo, bo zrobią się gumowate.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy