Kremowe batoniki orzechowe bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Idealne dla dzieci, robi się naprawdę szybko i prosto.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 120 gramów ciastek pełnoziarnistych
    55 gramów masła
    4 łyżki masła orzechowego

    200 gramów gorzkiej czekolady 70 %
    4 łyżki masła orzechowego
    3 łyżki mleka

Kremowe batoniki orzechowe bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztapiam. Ciasteczka rozkruszam, w mikserze, albo przy pomocy tłuczka. Dodaję masło do ciasteczek, mieszam. Teraz czas na masło orzechowe. Całość bardzo dokładnie łączę. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, ciasteczkową masę przekładam na papier, dociskam i chłodzę-najlepiej całą noc.
    Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej razem z mlekiem. Dodaję masło orzechowe i bardzo dokładnie mieszam całość. Czekoladowo-orzechowo masę wykładam na ciasteczkowy spód. Wyrównuję wierzch i chłodzę w lodówce minimum 3 godziny. Następnie kroję na porcje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy