Krem z suszonych śliwek.

0 (0 ocen)

Świąteczny deser

Składniki:

  • 20 dag śliwek suszonych
    2 łyżki miodu
    1 łyżka śliwowicy
    1 łyżeczka żelatyny
    200 ml śmietany kremowej
    100 g orzechów włoskich uprażonych

Krem z suszonych śliwek. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krem z suszonych śliwek 1. Śliwki przepłukać, zalać niewielką ilością wody przegotowanej i zostawić na 2 godziny.
    Odcedzić i ugotować do miękkości. Śliwki zmiksować z miodem i śliwowicą.
    W wywarze ze śliwek rozpuścić żelatynę i wymieszać z masą śliwkową. Wlać do salaterek i schłodzić. Podawać z ubitą śmietaną i orzechami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy