Krem z fasoli z curry i pieczonymi ziemniaczkami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszna i rozgrzewająca zupa - idealna na nadchodzące jesienne chłody

  • 2 godz.

Składniki:

  • 250 g białej fasoli namoczonej przez noc
    1 l bulionu
    liść laurowy
    ziele angielskie
    sól,pieprz
    łyżeczka przyprawy curry
    kilka ziemniaków

Krem z fasoli z curry i pieczonymi ziemniaczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę gotujemy do miękkości ( najlepiej w bulionie,podlewając ew od czasu do czasu wodą gdy płynu będzie zbyt mało) z liściem laurowym,zielem angielskim.Pod koniec gotowania doprawiamy solą,pieprzem i przyprawą curry.Po 10 minutach od przyprawienia wyjmujemy liść laurowy i ziele angielskie i zupę miksujemy.
    Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.Pieczemy w piekarniku do ze złocenia się lub smażymy kilka minut w frytkownicy ( pamiętając o odsączeniu ziemniaków na ręczniku papierowym ).Zupę podajemy z ziemniaczkami co daje bardzo fajny efekt smakowy.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy