kotlety szpinakowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zaskoczyłam swoich domowników taką wersją kotlecików. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 paczka szpinaku mrożonego rozdrobnionego
    1 szklanka mąki pszennej
    2 jajka
    3 łyżki masła
    1/4 szklanki mleka
    1 łyżeczka czosnku w proszku
    kucharek
    sól.pieprz
    olej do smażenia

Kotlety szpinakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrozić, odcedzić z nadmiaru wody. Przełożyć do miski, dodać mąkę,masło, czosnek, jajka, mleko, kucharek, zmiksować. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Pozostawić na około 1 godz. Olej rozgrzać na patelni. Łyżką nakładać masę szpinakową na rozgrzany tłuszcz. Smażyć do zarumienienia. Placuszki podawać na gorąco z jogurtem typu greckiego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy