Kotlety mielone z kalafiorem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Tradycyjne kotlety mielone urozmaicone ugotowanym kalafiorem.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
    pół małego kalafiora,
    2 jajka,
    3 łyżki bułki tartej +do obtaczania,
    sól i pieprz do smaku,
    łyżeczka słodkiej papryki,
    łyżeczka pieprzu ziołowego,
    Olej do smażenia.

Kotlety mielone z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy do miękkości. Studzimy.
    Kalafior kroimy na małe kawałeczki.
    Do mielonego mięsa dodajemy kalafior, jajka, bułkę tartą i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
    Formujemy kuleczki wielkości większej mandarynki i obtaczamy w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.


    Smacznego ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy