Kotleciki z kaszy jaglanej z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne bezmięsne kotlety na obiad albo na zimno na pieczywo

  • 60 min

Składniki:

  • kasza jaglana 10 dkg
    pieczarki 5-7 szt
    cebula dymka
    papryka czerwona 1 szt
    jajka 2 szt
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    czubrica zielona do smaku
    otręby pszenne 2-3 łyżki
    kasza manna 1-2 łyżki
    papryka słodka mielona do smaku

Kotleciki z kaszy jaglanej z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki ścieramy podsmażamy razem z dymką.
  • 2. Kaszę jaglaną gotujemy w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
  • 3. Do kaszy dodajemy podsmażone pieczarki i pokrojoną paprykę czerwoną surową.
  • 4. Do kaszy dodajemy przyprawy ,kaszę mannę ,otręby i wbijamy jajka .Wyrabiamy masę,
    Jeżeli masa jest wolna to można dodać odrobinę bułki tartej.
  • 5. Z masy formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy.
  • 6. Kotlety można podać na ciepło ale są też pyszne na zimno na pieczywo.

    POLECAM!!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy