Kotleciki z cieciorki z sosem czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lubię eksperymentować w kuchni. Przepis wymyśliłam sama, a kotleciki są rewelacyjne.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 duże łyżki ciecierzycy z puszki
    pół szklanki mleka sojowego
    łyżka siemienia lnianego
    łyżka otrębów owsianych
    łyżka kaszy mannej lub orkiszowej
    dwie łyżki poppingu z amarantusa
    przyprawy:sól, pieprz
    sos:
    jogurt naturalny
    łyżka majonezu
    ząbek czosnku
    przyprawy

Kotleciki z cieciorki z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cieciorkę blendujemy z mlekiem sojowym na gładką masę.
    2. Do masy dodajemy suche składniki i wszystko razem mieszamy.Doprawiamy.
    3. Z masy lepimy małe kotleciki i układamy na blasze.
    4. Pieczemy ok 20 min w 180 stopniach aż się lekko zarumienią.
    5. Układamy na talerzu i polewamy sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy