Kotleciki rybno-brokułowe

0 (0 ocen)

Kotleciki są soczyste i pyszne. Są ciekawym urozmaiceniem smażonych filetów rybnych.

Składniki:

  • 4 filety z soli lub tilapii
    kilka różyczek brokuła
    2 łyżki drobno posiekanej pietruszki
    1 jajko
    bułka tarta
    sól, pieprz
    przyprawa do ryb
    olej

Kotleciki rybno-brokułowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety posypać przyprawą do ryb i odstawić do lodówki na pół godziny. Następnie pokroić w drobną kosteczkę. Brokuł ugotować w osolonej wodzie, później rozdrobnić go widelcem lub drobno pokroić.
  • 2. Fileta, brokuła, pietruszkę, jajko oraz 3 łyżki bułki tartej i przyprawy wyrobić na jednolitą masę. Formować kotlety, lekko je spłaszczyć, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

Podobne przepisy