Kotleciki rybno-warzywne

0 (0 ocen)

Kolejny rybny przemyt ;) niestety córka nie dała się nabrać, rybę wyczuła i zjeść nie chciała, ale za to mnie baaardzo smakowały :)

Składniki:


  • 500 g filetów z mintaja
    2 marchewki
    1 ziemniak
    1 plaster selera
    1 kawałek pora
    3 łyżki kukurydzy
    1 jajko
    0,5 pęczka koperku
    Sól morska
    Pieprz czarny mielony
    Bułka tarta
    Olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ryba

Kotleciki rybno-warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Do szerokiego garnka włożyć obrane, umyte i pokrojone w kawałki warzywa: marchewki, ziemniaka i seler. Wlać na dno troszkę wody, gotować pod przykryciem 10 minut. Następnie dodać na wierzch warzyw pokrojoną w paski umytą rybę. Gotować jeszcze 10-15 minut aż warzywa i ryba będą miękkie.

    Warzywa z rybą odcedzić, wystudzić, następnie zmielić w maszynce.

    Wbić jajko, dodać sól, pieprz do smaku, wsypać. posiekany koperek. Wymieszać.

    Dodać osączoną kukurydzę z puszki oraz pokrojony drobno por. wymieszać ponownie. Jeśli masa jest zbyt luźna można dodać łyżkę bułki tartej.

    Z masy formować małe kotleciki, obtaczać z bułce tartej i smażyć na gorącym oleju, z obu stron na rumiano. Odkładać na ręcznik papierowy.

    Podawać z surówką lub jarzynami, my zjedliśmy z brokułami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Mintaj Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować