Kotleciki kalafiorowo-brokułowe w panierce z kaszy kuskus

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne i zdrowe w sam raz na piątkowy obiad.

  • 60 min

Składniki:

  • mały kalafior
    mały brokuł
    kulka mozzarelli(150 g)
    100 g startego parmezanu
    2 łyżki posiekanego koperku
    2 jajka
    3 łyżki bułki tartej
    3 łyżki masła
    sól
    pieprz
    tymianek
    kasza kuskus

Kotleciki kalafiorowo-brokułowe w panierce z kaszy kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Różyczki kalafiora i brokuła ugotować w lekko osolonej wodzie,dokładnie osączyć,następnie rozgnieść widelcem.
    Dodać startą mozzarellę,parmezan,posiekany koperek,wbić jajka,wsypać bułkę tartą,doprawić do smaku tymiankiem,solą i pieprzem,wymieszać.
  • 2. Formować niewielkie kotlety,panierować w kaszy kuskus dociskając ja do kotletów.
    Kotlety ułożyć na w wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania,obłożyć wiórkami masła.
    Wstawicć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec około 30 minut.

Komentarze

Podobne przepisy