Kotleciki drobiowo-wieprzowe z grzybami i serem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Rumiane,siekane kotleciki to smaczna propozycja dla miłośników żółtego sera,amatorów mięsa,a także zwolenników grzybów.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g fileta kurczaka
    400 g schabu
    250 g sera żółtego
    2 garści suszonych grzybów
    1 jajko
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    ząbek czosnku
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    olej do smażenia

Kotleciki drobiowo-wieprzowe z grzybami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby zalać wodą i gotować,aż będą miękkie,odsączyć i posiekać.
    Mięso drobiowe oczyścić i drobno pokroić,włożyć do miski dodać pokrojone grzyby,starty na tarce o dużych oczkach ser żółty,obrany,przeciśnięty przez praskę czosnek,jajko,oraz mąkę ziemniaczaną doprawić sola i pieprzem,dokładnie wymieszać.
  • 2. Z masy formować niewielkie kotleciki,obtaczać w bułce tartej,smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy