Kotleciki drobiowo - wieprzowe z botwinką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Botwinka doczekała się połączenia z mięsem i wyszły przepyszne kotleciki, które zyskały zwolenników wśród moich znajomych

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • wieprzowina 300 gram
    mięso drobiowe indycze 200 gram
    botwinka pól pęczka
    cebula młoda biała 1 sztuka
    przyprawa do drobiu 1 łyżeczka
    przyprawa do misa mielonego 1/2 łyżeczki
    sól i pieprz
    jajko
    czerstwa bułka
    mleko 1 szklanka



    do smażenia :

    olej

    do panierowania :

    bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Botwinka Dania główne

Kotleciki drobiowo - wieprzowe z botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podsmażamy pokrojoną cebulę .
    Bułkę moczymy w mleku.
    Mięso mielimy z podsmażoną cebulą i namoczoną bułką .
    Botwinkę myjemy ,osuszamy i drobno siekamy.
    Dodajemy do mięsa wraz z jajkiem oraz przyprawami.Masę wyrabiamy.
  • 2. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej.
    Smażymy na rumiano.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować