KONFITURA ŻURAWINOWA Z MALINAMI I WANILIĄ

  • wyświetlono: 132 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Wspaniały dodatek do mięsa pieczonego jak również ciast i deserów.

Magster
  • 24 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

20 dag świeżej żurawiny
10 dag malin
1 szklanka wody
1 szklanka cukru pudru
1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

Sposób przygotowania przepisu:

KONFITURA ŻURAWINOWA Z MALINAMI I WANILIĄ

  • 1. Żurawinę wypłukać, przełożyć do garnka dodać wodę, cukier i maliny, gotować na wolnym ogniu do momentu aż owoce się dobrze rozgotuja, często mieszać aby konfitura się nie przypaliła. Pod koniec dodać wanilię. Jeśli konfitura jest zbyt kwaśna można dodać więcej cukru według uznania.

Porady

Jeśli konfiturę używamy do ciast można ją przetrzeć przez sitko aby pozbyć się pestek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ŻurawinaMalinydodatek do ciastkonfitura żurawinowa

Komentarze

Podobne przepisy

Kasza gryczana z cebulą i boczkiem

Dodane przez: Kasia Pichci

Kasza gryczana z cebulą i boczkiem

Dzień dobry jak się macie . Wczoraj...

Ziemniaki z cheddarem, gorgonzolą i salami

Dodane przez: kada

Ziemniaki pieczone z cheddarem, gorgonzolą...

Idealny dodatek do mięs lub samodzielna...

Kotlety jajeczne z marchewką i porem

Dodane przez: Martyna1991

Kotlety jajeczne z marchewką i porem

Delikatne kotlety jajeczne z warzywami....

Bataty

Dodane przez: Mniam1

Pieczone bataty z serkiem i suszonymi pomidorami

Pieczone ziemniaki wypełnione kremowy...

Kotlety twarogowe z pieczarkami i prażonym słonecznikiem

Dodane przez: JustKuchcik

Kotlety twarogowe z pieczarkami i prażonym...

Wegetariańskie kotlety z białego...

Dynia pieczona z czosnkiem, oliwą i ziołami

Dodane przez: BABECZKA 35

Dynia pieczona z czosnkiem, oliwą i ziołami

Dynia pieczona jest pyszna. Bardzo...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE