KONFITURA ŻURAWINOWA

  • wyświetlono: 332 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 1

Pojawily sie juz owoce żurawiny więc oczywiście musiałam sie w nią zaopatrzeć i przygotować tę bardzo prostą w wykonaniu konfiturę która jest wspaniałym dodatkiem do mięs, ciast i deserów.

Magster
  • 20min

Składniki

35 dag świeżych owoców żurawiny
2/3 szklanki cukru pudru
1/2 szklanki soku pomarańczowego

Sposób przygotowania przepisu:

KONFITURA ŻURAWINOWA

  • image-1y5e31e1. Żurawinę umyć pod bieżąca wodą, przełożyć do garnka, dodać resztę składników i zagotować.Gotować przez ok. 20 minut, w trakcie gotowania żurawina będzie pękać i pryskać sokiem można więc garnek nakryć pokrywką, co jakić czas mieszać. Podawać na zimno lub ciepło.

Porady

Jesli chcemy aby konfitura byla słodsza można dodac więcej cukru.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe przysmakiŻurawinaw kilka chwiltania kuchniaZ różnych stron światazdrowie na talerzukonfitura żurawinowa

Komentarze

Podobne przepisy

Konfitura z malin i granatów

Dodane przez: PolskaGotuje

Granatowa konfitura;)

A dokładniej konfitura z granatów...

konfitura jagodowa

Dodane przez: Anyzkowo

Konfitura jagodowa

Jagody mogłabym jeść cały rok gdyby...

Konfitura z czerwonej porzeczki

Dodane przez: Ania_L

Konfitura z czerwonej porzeczki

Słodko-kwaśna konfitura, idealna...

konfitura morelowa

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

konfitura morelowa

Zamykam lato w słoiku! Co roku...

konfitura z pigwy

Dodane przez: majka190382

KONFITURA Z PIGWY

Jeśli chodzi o przetwory z pigwy,...

Konfitura truskawkowa

Dodane przez: Cukiereczek

Konfitura truskawkowa

Konfiturę truskawkową przygotowuję...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE