Konfitura żurawinowa

  • wyświetlono: 293 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 1

Warto zrobić chociaż kilka słoiczków. Jest pyszna.

ewaeu
  • 3 porcje
  • 40min

Składniki

500 g żurawiny
500 g cukru trzcinowego żelującego

Sposób przygotowania przepisu:

Konfitura żurawinowa

  • 1. Żurawinę umyć, oczyścić. Owoce rozdrobić blenderem i połączyć z cukrem . Przełożyć owoce do wysokiego garnka i dodać 1/ 5 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Gotować 4 - 5 minut.
    Pamiętać o mieszaniu.
    Gorącymi konfiturami napełniać wyparzone słoiczki i szczelnie zakręcać. Odwrócić denkiem do góry i pozostawić do wystudzenia. Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakikonfitura żurawinowaprzetwory_z_ fiskars

Komentarze

Podobne przepisy

Konfitura agrestowa

Dodane przez: mariwanna

Konfitura agrestowa

gęsta, idealnie słodka, prawdziwa....

Konfitura truskawkowa

Dodane przez: Ania_L

Konfitura truskawkowa

Konfitura truskawkowa: intensywnie...

Konfitura jagodowa

Dodane przez: ewaeu

Konfitura jagodowa

Pyszna, zdrowa konfitura jagodowa.

Konfitura malinowa

Dodane przez: paulinna

Konfitura malinowa (do herbaty)

Konfitura malinowa to świetny dodatek...

Konfitura paprykowa

Dodane przez: dorota w

Paprykowa konfitura

Niezwykła konfitura, z papryki....

Słoneczna konfitura

Dodane przez: zzewa

Słoneczna konfitura

Dlaczego nazwałam tę konfiturę...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE