Kolorowy makaron z tuńczykiem i brokułami z patelni. Szybciutko się robi to danie i jest bardzo smaczne. Makaron, ryba, warzywa. Dobre na piątkowy obiad.
20 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
puszka tuńczyka w oleju
3 duże ząbki czosnku
250 g makaronu ( u mnie kolorowy )
brokuły mrożone 450 g
garść startego żółtego sera ( u mnie gouda )
sól
pieprz czarny świeżo mielony
Kolorowy makaron z tuńczykiem i brokułami z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i to samo zrobić z brokułami.
Na patelni rozgrzać olej spod tuńczyka. Na oleju usmażyć czosnek. Na bardzo wolnym ogniu, żeby się nie przypalił. Dodać tuńczyka i smażyć kilka minut. Dodać ugotowany makaron i dobrze przemieszać. Na wierzchu ułożyć ugotowane brokuły. Posypać startym serem i nakryć przykrywką. Grzać do czasu aż ser ładnie się rozpuści. Smacznego.
Komentarze