500g mięsa wołowego
1 duża cebula
pół puszki kukurydzy
pół puszki groszku
pół średniej papryki
1 średnia marchew
3-4 łyżki przecieru pomidorowego
bazylia, tymianek, oregano, sól, pieprz
olej do smażenia
mąka do zagęszczenia
Wołowina z warzywami z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić w kostkę. Podsmażyć z cebulą. Paprykę i marchew pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Dodać kukurydzę oraz groszek. Dusić do miękkości warzyw. Dodać przecier pomidorowy. Oprószyć mąką i energicznie wymieszać. Przyprawić.
Porady
Jeśli woda odparuje - należy jej dolać, aby danie nie było suche.
Można dodać kapustę pekińską,
Podawać z ryżem lub makaronem penne.
Komentarze