Kolorowa sałatka z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Bardzo smaczna. Idealna na kolację.

  • 10 min

Składniki:

  • Puszka tuńczyka w sosie własnym
    6 jajek ugotowanych na twardo
    główka sałaty
    pęczek rzodkiewki
    pomidor
    ogórek
    czerwona cebulka
    garść czarnych oliwek
    opakowanie sosu sałatkowego francuskiego

Kolorowa sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i osuszamy. Pomidora kroimy w kostkę, ogórka i rzodkiewkę w plasterki a cebulę w piórka. Sałatę rwiemy na kawałki i mieszamy z sosem francuskim przygotowanym wg przepisu na opakowaniu. Do sałaty dodajemy pokrojone warzywa i odciśniętego tuńczyka. Przekładamy do salaterki. Układamy jaka pokrojone na ćwiartki i posypujemy plasterkami oliwek

Porady

Do sałatki można dodać grzanki podsmażone na maśle. Możemy polać sosem majonezowo - śmietanowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy