Kolorowa patelnia

0 (0 ocen)

  • 30 min

Miszmasz różnych smaków, które tworzą naprawdę ciekawe danie.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 por
    1 żółta papryka
    1 czerwona papryka
    4 dag korzenia imbiru
    2 papryczki chilli
    ananasy z puszki
    50 dag mielonego mięsa mieszanego
    4 średnie ziemniaki
    15 dag śmietany "Rama" do gotowania
    sól, pieprz

Kolorowa patelnia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora pokroić w krążki. Imbir obrać i pokroić w plasterki. Papryki pokroić w paski. Ananasa odsączyć i pokroić w kostkę. Papryczki chilli drobno pokroić.
  • 2. Na patelni podgrzać olej i dodać imbir oraz chilli i podsmażać przez 3-4 minuty na małym ogniu. Dodać mielone mięso i zrumienić je a następnie przyprawić solą.
  • 3. Do mięsa dodać ananasa oraz papryki i dusić pod przykryciem przez około 10 minut, aż warzywa zmiękną.
  • 4. Zawartość patelni doprawić do smaku i dolać śmietanę i dołożyć pora. Całość wymieszać i podawać z chrupiącym pieczywem żytnim.

Porady

Smak można zmieniać dodając przyprawy np. kurkumę, paprykę słodką itd.

Komentarze

Podobne przepisy