Kolorowa patelnia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pora pokroić w krążki. Imbir obrać i pokroić w plasterki. Papryki pokroić w paski. Ananasa odsączyć i pokroić w kostkę. Papryczki chilli drobno pokroić.
2.Na patelni podgrzać olej i dodać imbir oraz chilli i podsmażać przez 3-4 minuty na małym ogniu. Dodać mielone mięso i zrumienić je a następnie przyprawić solą.
3.Do mięsa dodać ananasa oraz papryki i dusić pod przykryciem przez około 10 minut, aż warzywa zmiękną.
4.Zawartość patelni doprawić do smaku i dolać śmietanę i dołożyć pora. Całość wymieszać i podawać z chrupiącym pieczywem żytnim.
Porady
Smak można zmieniać dodając przyprawy np. kurkumę, paprykę słodką itd.
Komentarze