Kokosowe serniczki z malinami

0 (0 ocen)

Serniczki po nowemu. To przepis moich ulubionych serniczków, jednak tym razem wykorzystałam… mąkę kokosową, dzięki czemu uzyskałam niezwykle kokosowy aromat, a suszone owoce goji i żurawiny dodały cudownego smaku. Zaskocz najbliższych - na jednym się nie skończy!

Składniki:

  • 0,5kg twaróg
    0,5 szklanki mąki kokosowej
    2 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka kaszy mannej
    1 jajko
    0,5 szklanki cukru
    garść suszonej goji i żurawiny
    olej do smażenia
    szklanka maliny świeżej lub mrożonej do polewy

Kokosowe serniczki z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wsypać do miski i wyrabiamy ciasto. Robimy niewielkie kulki, spłaszczamy rękoma i smażymy na gorącym oleju do uzyskania złocistego koloru z dwóch stron. Po usmażeniu odsączamy na papierze ręcznikowym. Wkładamy do garnuszka i przykrywamy.
  • 2. Zmiksuj maliny z niewielką ilością cukru. Przed podaniem polej serniczki.

Porady

Serniczki smakują na ciepło i na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy