Kokosowe racuchy z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wiórki wsypać do mleka dodać cukier i gotować na wolnym ogniu ok. 5-10 min aż wiórki wchłoną całe mleko. Masę wystudzić. Dodać żółtka, budyń i mąkę pszenna wymieszać. Białka ubić na sztywno delikatnie połączyć z masa kokosowa. Masa powinna mieć konsystencje budyniu. Kłaść łyżką placuszki na rozgrzany olej i smażyć z każdej strony na złoty kolor
2.Ananasy włożyć do garnka i zagotować. W 1-2 łyżkach wody i soku z cytryny rozrobić mąkę ziemniaczaną , wlać do ananasów, zagotować i ostudzić. Zimnym żelem z ananasami polać placki.
Porady
mozna posypac cukrem pudrem ( dla mnie osobiscie za slodkie ), racuszki mozna podawac z prazonymi jablkami i bita smietana lub innymi owocami
Komentarze