Kluski na parze

  • wyświetlono: 571 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaki dzieciństwa

jolanta50
  • 120min

Składniki

40 dkg mąki
5 dkg drożdży
2 jajka
5 dkg tłuszczu
1 szklanka mleka
5 dkg cukru
szczypta soli

Sposób przygotowania przepisu:

Kluski na parze

  • 1. Zrobić rozczyn drożdżowy (mleko podgrzać, dodać drożdże, cukier i łyżkę mąki-zostawić do wyrośnięcia) . Wyrobić ciasto drożdżowe z pozostałych składników- zostawić do wyrośnięcia. Wyłożyć na stolnicę, formować kluski(takie jak pączki) -można nadziać marmoladą lub powidłami. Podrośnięte kluski gotować na parze około 15 minut pod przykryciem. Polewać słodkim sosem lub koktajlem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zycieszkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

kluski na parze

Dodane przez: PolskaGotuje

Kluski na parze

Pyzy, pampuchy, buchty - w niemal...

kluchy

Dodane przez: izaa_a

kluski na parze, parowańce, pampuchy...

..jak zwał, tak zwał ważne że dobre!!!...

image-0tumjsc

Dodane przez: kuchcik89

Kluski na parze z marmoladą

Pyszne i puszyste :)

image-0cwthqd

Dodane przez: bozena58

Kluski na parze

można je zjeść ze słodkimi sosami...

Kluski na parze

Dodane przez: czarnnaaa93

Kluski na parze

Wspomnienie dzieciństwa:)

image-12l8xpv

Dodane przez: monika016

Kluski na parze / pampuchy / parowańce

Pampuchy są dla mnie wspomnieniem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE