Klopsy szwedzkie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna alternatywa zwykłych mielonych

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego ( dowolnego)
    2-3 ugotowane, ostudzone i zgniecione ziemniaki
    1 cebula starta na drobnej tarce
    1 jajko
    1 łyżeczka musztardy
    sól, pieprz, vegeta do smaku,
    masło klarowane do smażenia

Klopsy szwedzkie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zagnieść, przyprawić i mokrymi dłońmi formować klopsy wielkości orzecha włoskiego.Smażyć na maśle klarowanym na rumiano z obu stron.

Porady

Ponieważ masa jest bardzo luźna klopsy należy przewracać bardzo delikatnie podczas smażenia. Ja podaję z pikantnym sosem paprykowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy