Kiszone buraczki mielone, marynowane

  • wyświetlono: 278 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Bardzo dobre wykorzystanie buraczków po zrobionym zakwasie buraczanym, w kuchni nic nie może się zmarnować :). Bardzo dobre są do zupy buraczkowej, jak i duszone z cebulką i przyprawami jako dodatek do drugich dań :)

logo
  • 9 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

buraczki pozostałe ze zrobienia zakwasu buraczanego
czosnek kiszony

Sposób przygotowania przepisu:

Kiszone buraczki mielone, marynowane

  • 1. Buraczki i czosnek mielimy i wkładamy do słoiczków, pasteryzujemy 20 minut od momentu wrzenia wody.
    Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Przetworypasteryzowane_buraczki_kiszoneburaczki_kiszonekiszone_buraczki_marynowane

Komentarze

Podobne przepisy

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Marynowane buraczki z papryką

Doskonała jarzynka do obiadu, a...

image-0nrdqe6

Dodane przez: GIOVI75

Buraczki kiszone na barszcz

Najlepsze na prawdziwy barszcz...

Marynowane buraczki z papryką

Dodane przez: Konto nieaktywne

Marynowane buraczki z papryką na cały rok

Przepyszna sałatka, którą jadłam...

Marynowane, młode buraczki

Dodane przez: Paulina Nosek

Marynowane, młode buraczki

Pyszne, sprawdzą się jako dodatek...

marynowane buraczki

Dodane przez: Kasja1986

Marynowane buraczki- recepta mojej mamy

Sprawdzony przepis mojej mamy.

image-1y71guw

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Kiszona kapusta z jabłkiem, marchewką i buraczkami

Nie każdy ma miejsce na wielką...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE