Kawa o aromacie piernika

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Lubię czasami wypić aromatyzowana kawę

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - dobra mielona kawa: 2 łyżeczki
    - przyprawa do piernika (bez maki w składzie): 0.5 łyżeczki
    - mleko: 50 mililitrów
    - miód kwiatowy: 1 łyżeczka
    - woda (niechlorowana): 150 mililitrów

Kawa o aromacie piernika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę i przyprawę do piernika wsypać do ekspresu. Wlać 150 ml wody i przygotować napar. Mleko podgrzać, gdy będzie gorące spienić je. Przygotowany napar posłodzić miodem. Przelać do filiżanki, dodać spienione mleko. Można podać z kostka czekolady lub pierniczkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy