kasztany

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jest potrawą cieszącą oko swym wyglądem.

  • 60 min

Składniki:

  • -piersi z kurczaka
    -2 jaja
    -2 łyżki wody
    -bagietka pokrojona w mała kostkę i wysuszona kilka dni wcześniej
    -sól,pieprz
    -8żółtek
    -masło
    -olej

Kasztany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mięso zemleć dodać sól pieprz bułkę i wodę ,wyrobić mięso .Żółtka utrzeć z masłem aby było pulchne dodać sól do smaku.Formować z mięsa placki na środek dodać żółtko, zrobić kotlecik ,który obtaczamy w suchej bagietce kotlecik wygląda jak kasztan .Po zrobieniu smażyć na głębokim oleju aż zrobią się brązowe .Układać na papierowym ręczniku aby tłuszcz odsączył się .

Porady

Podgrzewamy w piekarniku aby były chrupiące.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy