Kasztany

  • wyświetlono: 675 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Edyta i Jarek Sakowscy z Kłótna (Kujawsko- -Pomorskie) zaprosili nas na pyszny obiad.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Edyta i Jarek Sakowscy z Kłótna
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● 5 jajek
● 70 dag filetów $ z kurczaka
● 2 czerstwe bułki
● sól, pieprz
● olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Kasztany

  • 1. 4 jajka gotujemy na twardo.
    Obieramy. Żółtka wyjmujemy
    i rozgniatamy. Formujemy
    małe kulki.
  • 2. Filety myjemy, osuszamy
    i mielimy. Wbijamy surowe jajko
    i doprawiamy. Mieszamy,
    aż powstanie jednolita masa.
  • 3. Bułki kroimy w małą kostkę.
    Nabieramy po porcji mięsa,
    spłaszczamy i na środek
    kładziemy kulki z żółtka. Formujemy
    kotlety. Obtaczamy,
    lekko dociskając, w bułce
    (kostki powinny się powciskać
    w masę). Smażymy
    w dużej ilości oleju.
PPWS_03-2011

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

z wizytą u czytelnikówfilet z kurczaka

Komentarze

Podobne przepisy

Kurczak z kurkami, kasztanami i kukurydzą w sosie

Dodane przez: zzewa

Kurczak z kurkami, kasztanami i kukurydzą...

Coś z serii ekspresowych dań. Taką...

Karczek duszony w warzywach

Dodane przez: RedakcjaPP

Karczek duszony w warzywach

Beata i Jan Strzeleccy z Głowna...

Paprykarz drobiowy z roladkami

Dodane przez: RedakcjaPP

Paprykarz drobiowy z roladkami

Dom Anety i Tomka Szczęchów stoi...

Filety z ziołami i surówką

Dodane przez: RedakcjaPP

Filety z ziołami i surówką

Rodzina Kiwaczów ze Ścinawy Polskiej...

Roladki z kurczaka z sosem pieczarkowym

Dodane przez: RedakcjaPP

Roladki z kurczaka z sosem pieczarkowym

Ewelina Radwan zaprosiła nas na...

Węgierskie leczo

Dodane przez: RedakcjaPP

Węgierskie leczo

Warzywa można dusić oddzielnie,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE