Karp smażony

  • wyświetlono: 671 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Karp w tej wersji co roku znajduje sie na moim stole wigilijnym i nie tylko ,bo tego wcinałam wczoraj ,ale był pysznyyy mmm :-)

evita0007

Składniki

1 filet świeżego karpia ze skórką (600 g)
sok z połowy cytryny
pieprz
bułka tarta do panierowania
1 jajko
sól,pieprz
0,5 szklanki oleju do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Karp smażony

  • 1. Filet umyć porządnie pod bieżącą wodą,jak są łuski to oskrobać,następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem i solą (wstawic do lodówki na pół godz.)
  • smażymy2. Po tym czasie wyjąć z lodówki zanurzyć w rozmąconym jajku i obtoczyć w bułce Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor i możemy podawać.
    Smacznego . . .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzudania_dla_urodydanie świąteczneWigiliaKarpkolacjaryby

Komentarze

Podobne przepisy

Karp smażony w zalewie

Dodane przez: Karolina Klimczak

Karp smażony w zalewie

Karp w innej osłonie, można podać...

Karp smażony w ziołowej panierce

Dodane przez: bogusia82

Karp smażony w ziołowej panierce

Karp smażony w takiej ziołowej...

image-14jsk6u

Dodane przez: joanna1974

Karp smażony z orzechami

Karp to moja ulubiona ryba wigilijna,...

karp z serem

Dodane przez: aniulek123

KARP SMAŻONY Z SEREM

Bardzo smaczna rybka:)

Karp w kokosie

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

KARP SMAŻONY W KOKOSIE

Zaryzykowałam i jest pysznie i...

Karp smażony z sosem szarym

Dodane przez: Reniutka

Karp smażony z sosem szarym

Karp smażony, to obowiązkowa pozycja...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE