1 filet świeżego karpia ze skórką (600 g)
sok z połowy cytryny
pieprz
bułka tarta do panierowania
1 jajko
sól,pieprz
0,5 szklanki oleju do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Karp smażony
1.
Filet umyć porządnie pod bieżącą wodą,jak są łuski to oskrobać,następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem i solą (wstawic do lodówki na pół godz.)
2.
Po tym czasie wyjąć z lodówki zanurzyć w rozmąconym jajku i obtoczyć w bułce Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor i możemy podawać.
Smacznego . . .
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze