Karp smażony

  • wyświetlono: 2977 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Świąteczny bestseller :)

DSC_2816
  • 4 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

karp (około 1,5 kg)
2 cebule
1 jajko
bułka tarta
mąka
sól, pieprz
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Karp smażony

  • 1. Karpia wypatroszyć, oczyścić i pokroić według uznania. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem. Kawałki ryby obtaczać kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Kłaść na dobrze rozgrzany tłuszcz i smażyć na małym ogniu na złoty kolor.
  • 2. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Usmażoną rybkę przełożyć do cebuli, przykryć i podsmażyć 2-3 minuty. Podawać ze świeżym pieczywem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szkola_babciWigiliaKarpBoże Narodzenia

Komentarze

Podobne przepisy

Karp smażony w zalewie

Dodane przez: Karolina Klimczak

Karp smażony w zalewie

Karp w innej osłonie, można podać...

Karp smażony w ziołowej panierce

Dodane przez: bogusia82

Karp smażony w ziołowej panierce

Karp smażony w takiej ziołowej...

image-14jsk6u

Dodane przez: joanna1974

Karp smażony z orzechami

Karp to moja ulubiona ryba wigilijna,...

Karp smażony w czosnkowej śmietanie

Dodane przez: Gregorhspeed

Karp smażony w czosnkowej śmietanie

Karp smażony w sosie przypominającym...

karp z serem

Dodane przez: aniulek123

KARP SMAŻONY Z SEREM

Bardzo smaczna rybka:)

Karp smażony z sosem szarym

Dodane przez: Reniutka

Karp smażony z sosem szarym

Karp smażony, to obowiązkowa pozycja...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE