Karkówka z pomidorami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

„Dzięki soczystym pomidorom powstaje pyszny sos, którym polewam ziemniaki”.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • • 5 plastrów karkówki
    • 5 łyżek ketchupu
    • 2 cebule
    • 1 czerwona papryka
    • 25 dag pieczarek
    • 2 pomidory
    • sól, pieprz

Karkówka z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę lekko rozbijamy. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Maczamy w ketchupie. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w cienkie paski, pieczarki i pomidory w plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso. Na wierzch kładziemy kolejno cebulę, pieczarki, paprykę i plastry pomidora. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 210 stopni C. ok. 1 h. Podajemy z ziemniakami i ulubionymi dodatkami.

Komentarze

Podobne przepisy