Karkówka pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 3 min

Ulubiony niedzielny obiad mojego męża.

  • 3 min

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    cebula
    ser żółty
    ketchup pikantny
    kilka ogórków konserwowych
    sól
    pieprz

Karkówka pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy, rozbijamy jak na kotlety, posypujemy solą i pieprzem i odstawiamy do lodówki na 2 godziny. układamy w naczyniu żaroodpornym . Na każdy kotlet kładziemy Krążek cebuli i ćwiartkę ogórka konserwowego. Wszystko równomiernie polewamy ketchupem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i pieczemy 50 min. po upływie tego czasu kładziemy jeszcze po plasterku żółtego sera i dopiekamy kolejne 10 minut.

Porady

Najlepiej smakuje z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy