Karczek w musztardzie

0 (0 ocen)

Karczek w marynacie musztardowo - ziołowej jest bardzo aromatyczny i pyszny.

Składniki:

  • 70-80 dag karkówki
    1 cebula
    0,5 l bulionu

    marynata
    3 łyżki musztardy dowolnej
    1 łyżeczka natki pietruszki
    1 łyżeczka tymianku
    1 łyżka oleju

Karczek w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karczek pokroić na plastry grubości około 1 cm. Składniki marynaty wymieszać i natrzeć nią kawałki mięsa. Dodać pokrojoną w krążki cebulę. Całość odstawić na kilka godzin, najlepiej na całą noc.
  • 2. Kawałki mięsa ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać bulionem mięsnym. Mięso piec w temperaturze 200 stopni przez 60-70 minut. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

Podobne przepisy