Karczek marynowany w musztardzie z kolendrą

4.5 (161 ocen)

  • 20 min

Te grillowane steki z karczku swą kruchość zawdzięczają dodatkowi octu balsamicznego, a aromat nadają im bardzo aromatyczne ziarenka kolendry.

  • 20 min

Składniki:

  • 1,2 kg karczku
    Marynata:
    3 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka musztardy stołowej
    1/2 łyżki pikantnego ketchupu
    3 ząbki czosnku
    2 łyżeczki octu balsamicznego
    1 łyżeczka ziaren kolendry
    2 łyżeczki tymianku
    4 ziela angielskie
    3 liście laurowe
    świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
    sól (do smaku)
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karczek marynowany w musztardzie z kolendrą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymyte, osuszone mięso dzielimy na plastry o grubości około 1,5 cm. Delikatnie rozbijamy dłonią. Do oliwy dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wszystkie pozostałe składniki. Przygotowaną marynatą nacieramy porządnie mięso, przykrywamy i odstawiamy na kilka godzin (a najlepiej na całą noc) do lodówki. Grillujemy do miękkości i zarumienienia. Podajemy gorące z dodatkiem lekkiej sałatki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Marynata Mięso Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Impreza Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować