Kapusta kiszona....solona

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Lekko chrupiąca, slonawa w smaku idealnie nadaje się na surówki z dodatkiem jabłka jak ja zrobilam, bądź ananasa

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/4 kapusty pekińskiej,
    1 mała marchewka,
    1 pietruszka,
    2 łyżki soli

Kapusta kiszona....solona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szatkujemy drobno kapuste, ściermy marchewke.oraz pietruszke, dodajemy sól, nastepnie wszystko dokładnie mieszamy, przekladamy do sloików, dokładnie zakręcone odstawiamy do ok 3 tygodni

Porady

Przed podaniem należy ją dokladnie wypłukać i dodać 1jabłko, łyżeczke cukru, pieprz do aku oraz nieco oliwy i pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy