Kanie smażone

0 (0 ocen)

Zamiast kotletów schabowych,kotlety grzybowe

Składniki:

  • kanie -4 szt średnie
    jajko -1 szt
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    mleko -1 szkl
    mąka
    tłuszcz

Kanie smażone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapelusze kani oczyścić przełożyć do miski,zalać mlekiem,odstawić do namoczenia na około 1,5 godz.
  • 2. Odcedzić kanie na sicie,osączyć. Obtaczać w mące,roztrzepanym jajku z solą i pieprzem. Panierować kanie w bułce tartej.
  • 3. Na patelni rozgrzać tłuszcz,smażyć kanie z obu stron na złoty kolor. Podawać na gorąco z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy