PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Kandyzowana skórka z pomarańczyhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/20/fcf90096149092ac6b1793bfd5f2aab6f8160821.jpeg30722310http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kandyzowana-skorka-z-pomaranczy-14
1.
Pomarańcze dokładnie wyszoruj szczoteczką oraz sparz wrzątkiem. Odkrój skórką z pomarańczy pozbawiając ją wszystkich białych części ( skórek ). Pokrój na drobną kostkę. Skórkę przełóż do rondelka. Zalej wodą i gotuj 5-6 minut. Odcedź i powtórz czynność. Do garnuszka wlej wodę ( 1/4 szklanki ) i wsyp cukier. Postaw na ogniu aż cukier się rozpuści. Dodaj skórkę z pomarańczy i gotuj na wolnym ogniu przez 30-40 minut. Nadmiar płynu odlej. Skórkę przełóż do słoiczka i szczelnie zamknij.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze