Kandyzowana skórka z pomarańczy

  • wyświetlono: 358 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pyszny dodatek do ciast i ciasteczek.

unnamed (1)

Składniki


Składniki :

5-6 szt pomarańczy,
1/4 szklanki wody,
2 szklanki cukru.

Sposób przygotowania przepisu:

Kandyzowana skórka z pomarańczy

  • 1. Pomarańcze dokładnie wyszoruj szczoteczką oraz sparz wrzątkiem. Odkrój skórką z pomarańczy pozbawiając ją wszystkich białych części ( skórek ). Pokrój na drobną kostkę. Skórkę przełóż do rondelka. Zalej wodą i gotuj 5-6 minut. Odcedź i powtórz czynność. Do garnuszka wlej wodę ( 1/4 szklanki ) i wsyp cukier. Postaw na ogniu aż cukier się rozpuści. Dodaj skórkę z pomarańczy i gotuj na wolnym ogniu przez 30-40 minut. Nadmiar płynu odlej. Skórkę przełóż do słoiczka i szczelnie zamknij.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

image-0lplwtg

Dodane przez: xamelka1

Ryż z jabłkami,rodzynkami i kandyzowaną skórką...

Ryż z jabłkami to mój smak z dzieciństwa.Czasami...

Skórka pomarańczowa kandyzowana

Dodane przez: Natalia Jaśkowiak

Kandyzowana skórka pomarańczowa

Wspaniale nadaje się do makowców,...

Pomarańcza kandyzowane

Dodane przez: adela7

Pomarańcze kandyzowane

Do deserów i nie tylko ....

image-1ke269b

Dodane przez: izaa_a

kandyzowana skórka pomarańczowa i cytrynowa

zawsze sobie obiecałam, że zrobię...

kandyzowana skórka z pomarańczy

Dodane przez: ania-gotuje

Kandyzowana skórka pomarańczowa

Nie wyobrażam sobie bez niej świąt,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE