Kandyzowana skórka z pomarańczy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uznaje zasadę, że wszystko co domowe jest najlepsze, tak też jest ze skórka pomarańczową. Sklepowa do kandyzowanej skórki z poniższego przepisu się nie umywa. Skórka z poniższego przepisu jest słodka i idealna do świątecznych wypieków.

Składniki:

  • 7 pomarańczy
    2 szklanki cukru
    1/2 szklanki wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Kandyzowana skórka z pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie skórki pomarańczowej jest bardzo proste, ale troszkę pracochłonne. Pomarańcze obieramy ze skóry, starając się odkrawać jak najmniej białej części pomarańczy.
  • 2. Wrzucamy do garnka i zalewamy wrzącą wodą. Odstawiamy aż woda ostygnie.
  • 3. Wylewamy, wlewamy kolejną partię wrzątku. Po ostygnięciu wody przelewamy skórkę przez sitko, skórka jest gotowa do przygotowania.
  • 4. Skórkę pomarańczową kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię z cukrem i wodą. Gotujemy skórkę w syropie tak długo aż woda prawie w całości nie wyparuje.
  • 5. Gorącą przelewamy do wyparzonych słoiczków. Jeżeli syrop również wykorzystamy przelewamy razem z syropem i pasteryzujemy, jeżeli chcemy aby nasza skórka przypominała słodkie pomarańczowe kamyczki odlewamy nadmiar wody i podsuszamy skórkę jeszcze chwilę na patelni
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować