Kanapkowe papryki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pokrojone w plastry są pysznym dodatkiem do pieczywa

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie papryki(czerwona,żółta)
    150 g kremowego serka topionego
    300 g twarożku naturalnego
    4 rzodkiewki
    4 pomidorki koktajlowe
    2 plastry szynki
    liść sałaty masłowej
    kawałek zielonego ogórka
    sól

Kanapkowe papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki umyć,osuszyć,następnie przy pomocy noża wyciąć ogonek i gniazda nasienne robiąc okrągły otworek.
  • 2. Warzywa umyć,osuszyć i drobno pokroić,szynkę także pokroić.
    Twarożek wymieszać z serkiem topionym,dodać warzywa i szynkę, ponownie wymieszać.
    Przygotowanym nadzieniem nadziać papryki przez wycięty otworek.
    Wstawić do lodówki na 2 godziny,przed podaniem pokroić na plasterki.

Komentarze

Podobne przepisy