Kajmakowe szyszki

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób

Z braku czasu zrobiłam szyszki z kajmakiem w ekspresowym tempie, zajęło mi to zaledwie kilka minut. Wyszły bardzo smaczne, mojej rodzinie bardzo smakowały, polecam.

  • 15 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 0,5 puszki kajmaku
    100 gram zbóż ekspandowanych

Kajmakowe szyszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziarna zbóż wsypujemy do miski, dodajemy kajmak i łyżką dokładnie mieszamy żeby kajmak dobrze się połączył się z ziarnami. Ręką formujemy małe szyszki u układamy na tacy wyłożonej papierem. Pozostawiamy na noc żeby lekko obeschły, na następny dzień szyszki są już gotowe do spożycia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy