Jogurtowo-warstwowo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Foremkę keksówkę o wymiarach 12x30 cm wyłożyć folią spożywczą na dno można wyłożyć herbatniki lub biszkopty.
Jogurt naturalny podzielić na dwie równe części.
Galaretkę wiśniową roztopić w 200 ml gorącej wody, pozostawić do wystygnięcia, wymieszać z jedną częścią jogurtu naturalnego, wylać na biszkoptowy spód i wstawić do lodówki by warstwa stężała.
Kolejną galaretkę brzoskwiniową roztopić w 200 ml gorącej wody, gdy przestygnie wymieszać z jogurtem brzoskwioniowym. Wylać na warstwę wiśniową i wstawić do lodówki.
Galaretkę agrestową roztopić tak jak poprzednie w 200 ml gorącej wody, przestudzoną wymieszać z resztą jogurtu naturalnego i wylać na warstwę brzoskwiniową. Ponownie wstawić do lodówki.
Galaretkę poziomkową roztopić w 300 ml gorącej wody i przestudzoną wylać na warstwy jogurtowe. Wstawić do lodówki na całą noc. Schłodzone pokroić w dowolny sposób.
Komentarze