Babka jogurtowo - galaretkowa

4.5 (165 ocen)

  • 30 min

Babka z mleka, jogurtu naturalnego typu (Greckiego),kolorowych galaretek cieszy oko dzieci jak i dorosłych.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki,4 różnokolorowe galaretki,500 ml mleka 3,2 %,jogurt grecki 400 ml.,żelatyna 7 łyżek,cukier waniliowy.
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Babka jogurtowo - galaretkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody i zostawi do całkowitego stężenia ( ja zrobiłam dzień wcześniej.)
    Żelatynę rozpuszczamy w 3,4 szkl .gorącej wody.
    Mleko gotujemy do mleka dodajemy rozpuszczoną żelatynę.Studzimy.Do wystudzonego mleka dodajemy zmiksowany z cukrem waniliowym jogurt naturalny dokładnie mieszamy .Galaretki kroimy w większą kostkę i dodajemy do masy mleczno - jogurtowej .Wymieszać,tak przygotowaną masę przelać do foremki silikonowej lekko wysmarowanej tłuszczem ( wtedy łatwiej bezie nam sie wyciągało babkę) schłodzić w lodówce kilka godzin do całkowitego stężenia.

Porady

Jogurt naturalny można zastąpić śmietaną18 %.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jogurt

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować