Jarzynowa z mrożonek

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Do tej zupy nie trzeba obierać i kroić warzyw. Dlatego jej gotowanie to sama przyjemność.

Składniki:

  • 30 dag pokrojonej w kostkę mrożonej marchewki
    30 dag mrożonej fasolki szparagowej
    ok. 25 dag kości
    5 dag masła
    1 szkl. śmietany
    1-2 łyżki mąki
    sól

Jarzynowa z mrożonek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kość zalewamy 1,5 l wody i gotujemy wywar.
  • 2. Marchewkę wsypujemy do garnka, dodajemy masło i zalewamy niewielką ilością wody. Dusimy ok. 15 minut. Przekładamy do wywaru z kości, gotujemy. Wsypujemy fasolkę i gotujemy 25 minut.
  • 3. Mąkę rumienimy na suchej patelni, cały czas mieszając. Studzimy i mieszamy ze śmietaną. Dodajemy do zupy, chwilę gotujemy. Solimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2011

Komentarze

Podobne przepisy