Jarzynowa pomidorówka (expresowa)

0 (0 ocen)

  • 20 min

Gdy nie masz czasu na gotowanie, w 20 minut możesz wyczarować taką smaczną zupę-polecam.

  • 20 min

Składniki:

  • 500 g mrożonej włoszczyzny w słupkach
    2 łyżki masła
    2 średnie ziemniaki
    300 ml przecieru pomidorowego
    sól, pieprz
    odrobina śmietany

Jarzynowa pomidorówka (expresowa) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy 1,5 litra wody, gdy zacznie się gotować dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę.
    Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim włoszczyznę prze 3 minuty. Następnie przekładamy do rondla. Gotujemy wszystko do miękkości, dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Zupę podajemy z kleksem śmietany.

Porady

Przecier można zastąpić koncentratem pomidorowym (ok. 2 łyżki). W wersji dietetycznej pomijamy ziemniaki i śmietanę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy