Jajka z musem jajeczno łososiowym

0 (0 ocen)

Na śniadanie, kolację lub przekąskę na różnego typu imprezy czy domówki.

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka posiekanej rukoli
    1 puszka łososia w oleju ( 150 g )
    2 łyżki sałatkowego majonezu
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Jajka z musem jajeczno łososiowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obrać i przekroić na połówki.
    Wydrążyć delikatnie żółtka i umieścić je w miseczce.
    Łososia odsączyć z oleju na sitku, dodać do żółtek.
    Następnie dodać posiekaną zieleninę oraz majonez i przyprawy do smaku i dokładnie utrzeć na mus.
    Za pomocą szprycy napełnić białka musem.
    Podawać z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy