Jajka w orzechowej skorupce

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczna przystawka w orzechowej panierce .

  • 30 min

Składniki:

  • 4 jajka(ugotowane na twardo)
    1 łyżka orzechów ziemnych(niesolonych)
    2 łyżki orzechów włoskich
    1 jajko (surowe)
    4 łyżki bułki tartej
    olej
    ostra papryka
    sól
    pieprz

Jajka w orzechowej skorupce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obrać ze skorupki,w miseczce wymieszać bułkę tartą z orzechami i przyprawić do smaku solą,pieprzem i papryką.
    Jajka ugotowane na twardo panierować w rozkłóconym jajku,a następnie w panierce orzechowej(uklep dodatkowo dłońmi)
    Smażyć na oleju .

Komentarze

Podobne przepisy