Jajka na warzywnej kołderce

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Takie jajeczka zjada się z wielką przyjemnością.

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 10 jajek
    4 płaty papryki konserwowej
    4 ogórki konserwowe
    150g pieczarek marynowanych
    1 cebula
    4łyżki majonezu
    2 łyżki śmietany
    1 łyżeczka chrzanu
    Natka pietruszki
    sól pieprz do smaku

Jajka na warzywnej kołderce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i przekroić na pół. Warzywa konserwowe wraz z cebulą pokroić w drobną kostkę. Z majonezu śmietany i chrzanu zrobić sos wymieszać z warzywami. Całość doprawić solą i pieprzem. Odłożyć na 2-3 godziny do lodówki żeby smaki się przegryzły. Sałatkę wyłożyć na dekoracyjny półmisek, ułożyć jajka. Posypać natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy